“Vrachtje aardappelen heen en met pallets terug”

Integratie Wipal in Van der Windt levert synergievoordeel op

De Lier – Inmiddels vierenhalf jaar terug werd pallet- en emballagehandel Wipal overgenomen door Van der Windt, dat met haar bedrijven al jarenlang actief is in de handel en transport van aardappelen en fourage. “Een mooie combinatie”, vertelt sales manager Huub van Velden. “Op het moment dat we bijvoorbeeld aardappelen moeten lossen in Duitsland, hebben we met onze pallets een mooie terugvracht . Zo kunnen we de bedrijfsonderdelen slim combineren.”

Vanaf deze zomer zullen de synergievoordelen nog verder worden uitgebouwd, doordat de bedrijven van Van der Windt binnen enkele maanden zullen verhuizen naar een groter pand in De Lier. “Vanaf september komen zodoende de handelstak van Van der Windt, Van der Windt Transport en Wipal bij elkaar onder één dak”, vertelt Huub. Gevraagd hoe het palletbedrijf zich kan onderscheiden op de markt, antwoordt de pallethandelaar: “Uiteindelijk gaat het erom dat je het juiste product op de juiste tijd levert. Dat schept vertrouwen.”

Wipal verzorgt al jaren de in- en verkoop van houten en kunststof pallets en emballage zoals kunststof kratten, palletboxen en IBC containers. “We hebben klanten in Nederland, België, Duitsland, maar komen tot in Frankrijk toe”, vertelt Huub. De gekte in de pallethandel die er vorig jaar was, is volgens hem inmiddels wel voorbij. “Uit angst voor een tekort aan grondstoffen was er toen een enorme vraag naar pallets. Inmiddels gaat de handel weer ‘as usual’.”

“Voor ons is geen klant te klein, we voorzien klanten van een enkel kratje tot volle trailers met pallets. Momenteel hebben we nog zo’n 4.000 stuks zo goed als nieuwe kunststof fruitkisten beschikbaar (120x100x77 cm). Deze kisten hebben een volume van 677 liter en een laadvermogen van 500 kg. Geïnteresseerde fruittelers kunnen zich bij mij melden”, besluit Huub.

Voor meer informatie:

Huub van Velden
Wipal B.V.
Burg. Van Doornlaan 9b
2678 KB De Lier
huub@wipal.nl
www.wipal.nl

Vraag vandaag nog een vrijblijvende offerte aan

Omdat wij met gebruikte producten werken, is iedere bestelling anders en hanteren wij geen vaste prijzen. Vraag nu een offerte aan met uw wensen.